Lewis Hamilton betreurt dat FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem in zijn commentaar over het aan banden leggen van boodschappen over de boordradio gebruik maakt van raciale elementen.

Ben Sulayem liet optekenen dat rijders wat meer verantwoordelijkheid aan de dag zouden mogen leggen en niet zoveel moeten vloeken over de boordradio, om dat te duiden stelde hij “dat de rijders geen rappers zijn”.

Max Verstappen liet al weten niet akkoord te zijn met de kritiek en stelde dat het Formula One Management (FOM) er ook gewoon voor kan kiezen om de boodschappen met ongepast taalgebruik gewoon niet uit te zenden.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton laat weten dat hij het eens is met Ben Sulayem en dat het een goed initiatief is om het vloeken te proberen in te perken, maar tegelijkertijd vindt hij ook dat er in de uitspraken van de FIA-voorzitter een racistisch element aanwezig is.

“Er zijn twee aspecten, want dat heb ik vandaag pas gehoord”, legde Hamilton uit aan de media toen de opmerkingen van Ben Sulayem aan hem werden voorgelegd. 

“Aan de ene kant, toen ik 22 was, dacht ik er niet zo over na en was het meer dat je emoties gewoon oplaaien, dat je gewoon zegt wat er in je opkomt, waarbij je niet vergeet hoeveel mensen en kinderen er meeluisteren. “

“Ik ben het er in die zin mee eens dat je naar sommige jongere rijders luistert en dat ze het nog niet begrijpen, maar op een gegeven moment zullen ze dat waarschijnlijk wel doen.”

“Ik weet zeker dat als je zegt dat er straffen op staan, mensen zullen stoppen. Ik weet niet of dat nodig is, maar ik denk zeker dat er een beetje te veel gevloek is.”

Maar toen voegde Hamilton eraan toe: “Wat hij zegt, bevalt me niet hoe hij het uitdrukt. Zeggen dat het rappers waren was erg stereotiep, en als je denkt dat de meeste rappers zwart zijn, wijst dat echt in de richting van ‘Wij zijn niet zoals zij’. “

“Dus ik denk dat dit een verkeerde woordkeuze was en dat er een raciaal element in zit, maar zoals ik al zei, ben ik het ermee eens om het een beetje op te schonen.”

DailyGP