Jos Verstappen en zijn copiloot Renaud Jamoul hebben de 42e Hellendoorn Rally op hun naam geschreven. Na een voortvarende start op vrijdagavond, waarbij het duo het klassement aanvoerde, wisten ze in hun Skoda Fabia RS Rally2-auto de klus op zaterdag te klaren. Ondanks tijdsverlies door een lekke band, was Verstappen op tien van de zestien klassementsproeven de snelste. Zo werd de rally die in totaal 1:23 uur duurde met 5,5 seconde voorsprong op Bernhard ten Brinke en copiloot Davy Thierie afgesloten.

“Geweldig!”, aldus Jos Verstappen na zijn zege in de Hellendoorn Rally. “We moesten ons vandaag tien keer vol concentreren en op de limiet rijden. We hebben wat geluk gehad en de samenwerking met Renaud was super. We hebben samen veel plezier en genieten ervan. Bernhard ten Brinke heeft hier veel ervaring en geweldig tegenstand geboden. Het bleef spannend tot de laatste proef, alles lag nog open. We moesten blijven pushen, maar het is gelukt.”

Renaud Jamoul vult aan: “Het was een goede rally. Ik zit nu twee jaar naast Jos en we zijn aan elkaar gewend. We kennen elkaar goed. De omstandigheden waren lastig met vandaag een finish in het donker, terwijl dat niet de bedoeling was. Het bleef spannend tot de laatste meters. Maar het is ons gelukt.”

DailyGP