Ondanks het feit dat Sergio Perez als specialist van stratencircuits wordt beschouwd slaagde de Mexicaan er gisteren niet in om een goede kwalificatie te rijden. Perez werd al in Q2 uitgeschakeld en wacht nu een erg uitdagende en moeilijke inhaalrace waarbij hij hoopt dat Re Bull iets ‘magisch’ uit de hoed tovert dat hem daarbij kan helpen.

“Tijdens Q2 had ik problemen met de remmen en de banden,” aldus Perez die daarin een verklaring probeert te vinden voor zijn uitschakeling in Q2. De Mexicaan was trouwens niet de enige rijder die af te rekenen kreeg met een gebrek aan bandentemperatuur en bijhorende grip.

“Ik denk dat de remmen te warm waren, ik kreeg geen goede ‘bite’ met de remmen en de banden waren helemaal niet goed in Q2.”

“Tijdens de twee ronden die ik reed had ik helemaal geen grip. Het was zeer tricky.”

Van op P13 op de startgrid wacht Perez, ondanks het feit dat er dit jaar op het Marina Bay Street Circuit vier DRS-zones zijn, een erg uitdagende en moeilijke inhaalrace. De Mexicaan hoopt dat Red Bull iets ‘magisch’ vindt dat hem daarbij zal kunnen helpen.

“Het gaat een zeer moeilijke race worden, hopelijk vinden ze iets magisch met de strategie zodat ik door het rijdersveld geraak,” aldus Perez. “Dat zal cruciaal zijn.”

DailyGP