Ferrari-rijder Charles Leclerc hield gemengde gevoelens over aan zijn GP van Singapore. Leclerc reed van op de negende startplaats een erg sterke race en finishte uiteindelijk vlak achter George Russell op de vijfde plaats.

Voorafgaand aan het raceweekend in Singapore, en ook nog vlak voor de kwalificatie, leek Charles Leclerc één van de grote kanshebbers voor de overwinning. Een probleem met de bandenwamers tijdens Q3 stak daar echter een figuurlijk stokje voor.

Het feit dat Leclerc van op de negende plaats een zeer sterke race reed en uiteindelijk erin slaagde om zelfs net niet als vierde over de finish te rijden onderstreept nogmaals hoe competitief hij op het Marine Bay Street Circuit was en dat hij zonder de problemen tijdens de kwalificatie waarschijnlijk had kunnen meestrijden voor de overwinning of toch op zijn minst een podiumplaats.

“We hadden een frustrerend eerste deel van de race waarbij we niets anders konden doen dan wachten, eenmaal Nico en Fernando gepit hadden konden we pushen,” begint Leclerc zijn terugblik op de race. “We hadden een goede snelheid, we maakten onze pitstop en vervolgens reed ik nog een sterke tweede stint. Dat bracht ons terug naar de vijfde plaats, dus ik ben zeer blij.”

Aan het einde van de race slaagde Leclerc er net niet in om Russell nog te passeren omdat hij zijn banden te fel op de proef had moeten stellen en de bandenslijtage op zijn setje daardoor wat te hoog was om Russell nog te kunnen passeren.

“Ik pushte wat en tegen het einde van de race, wanneer het moment er was om George in te halen, bevonden mijn achterbanden zich niet meer in de beste toestand en we slaagden er niet meer in die positie in te pikken.”

“We hebben het sowieso goed gedaan. Het is echter wat een teleurstellend weekend. Gemengde gevoelens dan ook.”

DailyGP