Red Bull Racing blijft maar sleutelfiguren en personeel verliezen, iets waarvoor Jos Verstappen naar eigen zeggen waarschuwde. De vader van Max Verstappen is het ook niet eens met de visie van Christian Horner dat iedereen vervangbaar is.

Jos Verstappen waarschuwde eerder dit seizoen dat het Red Bull F1 team in de nasleep van de ‘zaak Christian Horner’, waarbij Horner beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag, uit elkaar dreigde te vallen. Dat er heel wat personeelsleden Red Bull Racing zouden gaan verlaten.

Maanden later blijkt nu inderdaad dat heel wat sleutelfiguren en personeelsleden Red Bull verlaten hebben of gaan verlaten. Naast Adrian Newey en Jonathan Wheatley raakte onlangs ook bekend dat Will Courtenay het team verlaat. De exodus bij Red Bull Racing blijft maar doorgaan en dat is volgens Jos Verstappen ook niet goed voor zijn zoon Max.

“Ja, dit is waar ik voor waarschuwde,” reageerde Jos Verstappen afgelopen weekend tijdens de East Belgian Rally tegenover ‘Motorsport.com’ op het nieuws dat Will Courtenay het team verlaat. ‘Het team zegt vervolgens: ‘Het maakt niet uit, we hebben een ander (op die functie).’ Maar het zijn te veel mensen (die vertrekken). En Max krijgt er iedere keer vragen over en noem maar op. Dus ja, ik denk dat het gewoon niet goed is wat er gebeurt.”

DailyGP