Op het Marina Bay Street Circuit heeft Lando Norris tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Singapore de snelste tijd gereden. Norris was een handvol duizendsten sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari, Max Verstappen reed slechts de vijftiende tijd.

In tegenstelling tot de eerste oefensessie was de zon tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Singapore al wel onder gegaan. Daarmee was de tweede oefensessie veel representatiever voor de omstandigheden die we later tijdens het raceweekend zouden krijgen tijdens de kwalificatie en de race.

Ook na zonsondergang was het echter nog steeds erg warm in Singapore, een goede koeling is dan ook cruciaal voor zowel rijder als bolide en dat hadden ze bij Aston Martin duidelijk goed begrepen.

Met nu, in tegenstelling tot tijdens de eerste oefensessie, meer kunstlicht dat het Marina Bay Street Circuit moest verlichten, was het voor de rijders opnieuw wat aanpassen. Dat is het op een stratencircuit trouwens altijd voor de rijders want naarmate het raceweekend vordert ‘evolueert’ het circuit nog enorm met steeds meer grip en minder vuil op de baan.

Voor Max Verstappen en Red Bull leek het opnieuw een uitdagend raceweekend te worden, Verstappen was duidelijk nog niet helemaal tevreden met de balans en het gripniveau van zijn F1-bolide.

Ook in de pitlane was het soms nog wat zoeken, zo bleek toen Franco Colapinto, die nog maar aan zijn derde raceweekend in de Formule 1 bezig is, foutief bij het Alpine F1 team in de plaats van het Williams F1 team de pitcrew opzocht. Teamgenoot Alex Albon zocht ondertussen de limieten van het circuit op en reed zelfs tot tegen de muur.

Het was een voorbeeld dat ook teamgenoot Colapinto wat later volgde, zij het dan nog iets steviger tegen de muur. De rijders gingen duidelijk tot en zelfs over de limiet in hun zoektocht naar een zo snel mogelijke rondetijd.

Op het Marina Bay Street Circuit was het bij momenten worstelen met de wagens, zo mocht ook Lando Norris in zijn McLaren F1-bolide ondervinden.

Helemaal aan het einde van de oefensessie crashte George Russell nog in de muur.Vooral de neus van Russell zijn Mercedes raakte daarbij ernstig beschadigd, verder leek de schade gelukkig mee te vallen.

Uiteindelijk was het Lando Norris die in de McLaren de snelste tijd liet noteren, voor het Ferrari-duo bestaande uit Charles Leclerc en Carlos Sainz. Max Verstappen reed slechts de vijftiende tijd.

DailyGP